hogyan-erdemes-borcipot-valasztani

Senkinek nem tökéletesen egyforma a két lába és ez lehet jelentős mértékű is. Előfordulnak a lábakon kialakult problémás részek, amik begyulladhatnak és túlérzékennyé válhatnak. A nem megfelelő cipő fokozza ezeket a bajokat, ezért figyeljünk oda, hogy mit és hol vásárolunk.

A legtöbben a cipő külsejét, szineit nézzük cipőválasztáskor, és könnyen átsiklunk az olyan apróságokon, hogy a cipőnk valóban kényelmes-e és megfelelő-e a minősége. De a kezdeti örömünket a viselés közben jelentkező fájdalmak és különböző egészségügyi problémák igen hamar beárnyékolhatják!

Mire érdemes figyelni cipő választásakor?

Véleményünk szerint a cipő felsőrésze legyen színbőr, a bélés bio kikészítésű. A talp nem túl merev és ne csússzon, a betét párnázott, bőrtalp esetén legyen vízálló taposó a talpközépen. A színbőr adja a tartósságot, a bélés kikészítése a komfort érzetet, a többi összetevő pedig a kellemes „járhatóságot”.

Esztétikai és sarokmagasság szempontból válasszon ízlése szerint, de jó tudni, hogy utóbbi csökkentésével nem mindig lesz kényelmesebb egy lábbeli! A kényelmetlenség, az instabilitás oka sokszor a talpszerkezetben, a szabás, vagy a kaptafa formában kereshető.

Mindig mindkét cipőt próbálja fel és járjon benne! Töltsön el néhány percet a cipőben, hogy az elkezdjen „dolgozni” tegyen legalább néhány lépést benne és figyelje meg!

A sarokívbe feküdjön bele a sarka, lépésnél ne „kottyanjon” hanem stabilan a helyén álljon, ugyanakkor ne vágjon bele, ne szorítsa a sarkunkat. A keletkező természetes ”lépésránc” belülről ne legyen érezhető. Lábujjainkat ne préselje össze a felsőrész és ne vágjon bele a széle a lábfejünkbe.

Soha ne érjen a cipő végéig a leghosszabb lábujjunk sem. Ha esetleg van bütykünk, azt ne préselje befelé, és ne kelljen a cipőt a lábujjainkkal megtartani, hogy le ne essen. Kis idő múltával ne „égjen” a lábunk a cipőben.

Íme néhány fontos szempont, amit cipővásárláskor célszerű figyelembe venni:

  1. Mindig jól szellőző cipőt válasszunk, megfelelő szellőzés híján ugyanis gombás betegségek is előfordulhatnak lábunkon.
  2. Fontos, hogy megfelelően illeszkedjen a kiválasztott lábbeli, mert ha túl szoros, és nyomja a lábunkat, akkor könnyen kellemetlen tyúkszem, cipő próbabőrkeményedés  alakulhat ki.
  3. Mindig mindkét cipőt próbáljuk fel és járjunk benne! Töltsünk el néhány percet a cipőben, hogy az elkezdjen „dolgozni”.
  4. Soha ne érjen a cipő végéig a leghosszabb lábujjunk sem.
  5. Kerüljük az extra magassarkú cipőket, mert ezek tartós viselése felelős a fájdalmas bütyök (nagylábujj deformitása) kialakulásáért!
  6. Egyik legfontosabb szempont a kiválasztásnál a talp megfelelő alátámasztása, ezért lehetőség szerint válasszunk olyan cipőt, melynek belső kialakítása igényes, párnázott és lábunk kényelmesen felfekszik benne. Így megelőzhető a lúdtalp kialakulása is.

A problémák jelentkezésekor egy profi cipőbolt szinte minden kérdésben tud megoldást ajánlani, rendelkezésre állnak a gépek és eszközök hogy a szükséges alakításokat elvégezzék.

A jó cipő az aminél nem érezzük, hogy a lábunkon van!

A cipő nem minden a tulajdonságát tudja egy egyszerű vásárló felfedezni, nem árt, ha olyan helyen vásárolunk, ahol szakértő eladó áll rendelkezésünkre vásároláskor. a JokerLeather csapata vevőink rendelkezésére áll és segítséget nyújt a vásárláshoz.

Ha már sikerült megvennünk álmaink cipőjét, akkor érdemes oda ismét visszatérni!

Nézze meg webáruházunk kínálatát!